Friday, May 29

mood kerja di hari JUMAAT.....

Penah x rasa perbezaan keje di hari Isnin ngn keje di hari Jumaat...

Hari Isnin
1) Terasa azab gile nak bangun pagi..rase mcm bru je lelap mlm td...
2) Naik public transport (tren, komuter, bas dsb...) wajib cari kerusi sbb nak smbung tido (tp jgn smpai trlepas stesen)
3) Langkah lemah longlai nk masuk opis, kalo leh jln tanpa mggerakkan kaki mesti dh lama saya buat...
4) Masa cm lmbat gile brlalu, nak tggu lunch time mcm nak tggu punch card kul 5...
5) Kalo datang ngantuk, xpyh crite dh mcm ayam trsengguk2 dpn pc..

tapi...

kalo Hari Jumaat (penuh rasa ceria)
1) Bangun dgn penuh perasaan semangat nak pi keje..bersiap pun cpt2 je..
2) On the way nak pi opis, mate segar xde pun nk ngntuk2 ker, rase lemah longlai ker...
3) Penuh semangat nak siapkan keje sbb dlm kepala dah pk sok nk tido puas2 ker, nk pi jalan2 ktner ke etc..
4) Kalo mood trlebih bek, siap leh tlg bwtkan teh ker kopi untuk opis mate huhu...(bkn dgn niat untuk membodek)
5) Dalam hati rase hepi, siap leh nyanyi2 lagi..hehe..



** teringat zaman praktikal kt kastam dulu, bilik multimedia kami perlakukan seperti disko..memekak dari pagi smpai balik...sian pc tuh, bape kali kna format akibat perlakuan kami huhuh...KP lalu wat bodo je..**

**ya, saya dlm mood suka hati sbb mlm ni suda ada perancangan utk 'muvee marathon' bersama enchek suami dan rakan2nya..mau tengok crita apa ya??*

3 comments:

i.am.belle said...

oh kan best kalau hari jumaat tu jadi hari khamis haha...

tp mmg betul pun bila sampai hari jumaat tu rasa mcm CERIA je.


p/s: belle dah tonton filem Terminator. ok-lah not bad :)

okiedokie said...

ko kje mne skg huda? bess arr kan da kje..huh!! enjoy ur weekend!!

Cik Puan Huda said...

:- cik belle
yep, CERIA mcm menang loteri huhu....

p/s: Tq for the suggestion, kami akan masukkan dlm list...=)


:- ain
aku kini bergelar govt staff di kotaraya yang penoh pancaroba ini hehe....tapi aku menjadi pelajar seperti kamu...kerna sentiasa berduit walaupon aku x kerja huhu...

njoy ur wknd too...